Zdravý recept

Salát z podzimního ovoce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56199

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
200 g Hroznové víno
3 ks Hrušky
3 ks Jablka
200 g Kompot meruňkový
4 polévková lžíce Med včelí
200 g Mirabelky
100 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 876kJ
22% Sacharidy 78 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 6 mg
10% Bílkoviny 6 g

Salát z podzimního ovoce postup přípravy receptu:

1

Špendlíkové švestky, hroznové víno a angrešt očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat.

2

Jablka i hrušky omyjeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky, necháme okapat. Následně všechno okapané ovoce vložíme do misky a promícháme.

3

Na přípravu zálivky v misce rozmixujeme meruňkový kompot i se šťávou, přidáme citrónovou šťávu. Hotovou zálivkou přelijeme ovoce, vše důkladně promícháme a vložíme do lednice.

4

Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře nebo do salátových misek.

5

Povrch každé porce ozdobíme nahrubo nasekanými ořechy, polijeme medem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Podáváme jako dezert či ovocný předkrm. Hodí se také k svačině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept