Grilovaná treska s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná treska s cuketou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56200 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cuketa |
20 ml | Olej olivový |
2 ks | Pomeranče |
400 g | Treska aljašská |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 642,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Pomeranče, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná treska s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Cuketu nakrájíme podélně na plátky. Gril rozpálíme na vysokou teplotu, potřeme olejem a cuketu grilujeme dvě minuty z každé strany, dokud není měkká. |
2 | Filety vložíme do velké misky a zalijeme vroucí vodou. Zakryjeme, dáme na pět minut stranou. Rozpálíme opět gril, potřeme olejem a tresku položíme na gril kůži dolů. Grilujeme z každé strany tři až pět minut, dokud není ryba měkká a propečená. Průběžně potíráme pomerančovou šťávou. Na poslední minutu na gril vrátíme cuketu, aby se prohřála. |
Poznámka
Servírujeme teplé.