Exotické ovoce s banánovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Exotické ovoce s banánovou zálivkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56201 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 ks | Banány |
200 g | Datle |
4 ks | Fíky čerstvé |
4 ks | Kiwi |
80 ml | Koňak vaječný |
2 g | Máta |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Nektarinka |
6 ml | Pomerančová šťáva |
1,5 dl | Šťáva z růžových grepů |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 124g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Datle, Fíky čerstvé, Máta, Med včelí, Nektarinka, Pomerančová šťáva, Šťáva z růžových grepů mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Koňak vaječný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Exotické ovoce s banánovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Kiwi oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme a naaranžujeme na půlku čtyř dezertních talířků. |
2 | Čerstvé fíky omyjeme, osušíme, pokrájíme na třetinky a úhledně naskládáme na druhou půlku talířků. |
3 | Omyté nektarinky osušíme, odstraníme pecky, rozkrájíme na třetinky a opět naaranžujeme na talířky. Vypeckované datle krájíme na jemné plátky, poskládáme také na talířky. |
4 | V kastrůlku povaříme šťávu z grepů a pomerančovou šťávu do zahoustnutí. Přimícháme med, mícháme na mírném ohni do rozpuštění a ihned stáhneme ze sporáku. Oloupané a na kousky pokrájené banány rozmixujeme, přidáme do vychladlé vařené hmoty. Vše dohromady rozšleháme a necháme ještě v lednici vychladnout. |
5 | Těsně před podáváním připravené ovoce na talířcích, přelijeme vychlazeným banánovým krémem. Krém každé porce pokapeme vaječným koňákem, ozdobíme mátou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako dobře chlazený předkrm. Salát je vhodný také jako dezert.