Losos se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos se špenátem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
400 g | Fazole červené sterilované |
2 kávová lžička | Hořčice |
450 g | Losos - filety |
2 kávová lžička | Med včelí |
20 ml | Olej olivový |
10 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 59,7mg |
Draslík | 948,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Fazole červené sterilované, Losos - filety, Med včelí, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos se špenátem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme med, hořčici, šťávu z poloviny citronu a sójovou omáčku. Důkladně vše promícháme, směsí potřeme filety z lososa a necháme stranou odležet půl hodiny. |
2 | Mezitím smícháme zbytek šťávy z citonu, olej, chilli a fazole. Špenát důkladně propláchneme a necháme okapat. Pánev rozpálíme, dáme do ní rozpustit máslo a prolisujeme do pánve česnek. Po půl minutě přidáme špenát, při nízké teplotě tři minuty podusíme. |
3 | Špenát vyndáme a dáme stranou. Na rozpálenou pánev nyní vložíme lososa, grilujeme dvě minuty z každé strany, dokud není maso měkké a důkladně propečené. |
4 | Fazolovou směs namačkáme vidličkou, smícháme se špenátem a dochutíme solí i pepřem dle vlastní chuti. Přidáme k opečenému lososu a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.