Jednoduchý recept

Kapustový špenát

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kapustový špenát 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56205

Ingredience

60 g Cibule
600 g Kapusta kadeřavá
150 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
800 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 507kJ
6% Sacharidy 22 g
4% Tuky 3 g
44% Sodík 889 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kapustový špenát postup přípravy receptu:

1

Otrháme listy kadeřávé kapusty, vykrojíme žebra, listy vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 7 minut povaříme. Listy scedíme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, rozmícháme v tuku a usmažíme cibulovou jíšku. Kapustové listy posekáme na jemno, přidáme do pánve, zalijeme mlékem, provaříme, ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a podusíme, až špenát zhoustne.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept