Jednoduchý recept

Kapustový špenát

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kapustový špenát 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 56205
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
600 g Kapusta kadeřavá
150 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 678kJ
6% Sacharidy 22 g
10% Tuky 7 g
45% Sodík 890 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kapustový špenát postup přípravy receptu:

1

Otrháme listy kadeřávé kapusty, vykrojíme žebra, listy vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 7 minut povaříme. Listy scedíme a necháme okapat.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, rozmícháme v tuku a usmažíme cibulovou jíšku. Kapustové listy posekáme na jemno, přidáme do pánve, zalijeme mlékem, provaříme, ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a podusíme, až špenát zhoustne.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept