Kapustový špenát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustový špenát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56205 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
600 g | Kapusta kadeřavá |
150 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 8,6mg |
Draslík | 706,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 196,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta kadeřavá, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustový špenát postup přípravy receptu:
1 | Otrháme listy kadeřávé kapusty, vykrojíme žebra, listy vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 7 minut povaříme. Listy scedíme a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, rozmícháme v tuku a usmažíme cibulovou jíšku. Kapustové listy posekáme na jemno, přidáme do pánve, zalijeme mlékem, provaříme, ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a podusíme, až špenát zhoustne. |