Zeleninová haše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová haše
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56206 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Artyčoky |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
200 g | Mozzarella |
50 g | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
3 ks | Paprika červená |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 386,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová haše postup přípravy receptu:
1 | Cuketu pokrájíme na kostičky, papriku na nudličky, cibuli na kolečka. Všechnu zeleninu smícháme, přidáme k ní na plátky rozkrájené žampiony. Ochutíme solí, pepřem a oreganem. |
2 | Gril rozpálíme na maximální možnou teplotu a potřeme olejem. Zeleninu na grilu za občasného promíchávání grilujeme cca 10 minut, dokud není měkká. Na závěr do směsi přidáme artyčoky, na kostky pokrájený sýr, další tři minuty grilujeme a ihned poté podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako přílohu můžeme zvolit rýži či čínské nudle.