Koláč z kuřete pro alergiky na ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z kuřete pro alergiky na ořechy
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56211 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
140 g | Hříbky čerstvé |
800 g | Kuře |
3,5 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar drůbeží |
Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy [55877] | |
---|---|
70 g | Máslo čerstvé |
27,5 g | Mouka bramborová |
42,5 g | Mouka kukuřičná |
57,5 g | Mouka rýžová |
0,5 špetka | Sůl |
0,5 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Xantanová guma |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 210,4mg |
Draslík | 542,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 21,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hříbky čerstvé, Kuře, Olej kukuřičný, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno bílé, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží, Máslo čerstvé, Mouka bramborová, Mouka kukuřičná, Mouka rýžová, Xantanová guma mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z kuřete pro alergiky na ořechy postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy [55877]: |
2 | V misce smícháme všechny tři druhy mouky (trochu rýžové mouky dáme stranou na pomoučnění válu), přidáme xanthanovou gumu a sůl. Promícháme. Přidáváme prsty máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku. |
3 | Rozšleháme v misce vejce s dvěma lžícemi vody. Uprostřed těsta uděláme důlek a vlijeme do něj tři čtvrtiny rozšlehaného vejce. Pomocí vidličky ingredience spojíme. |
4 | Na vál, poprášený rýžovou moukou, přeneseme těsto a dohněteme ho rukama. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce. |
5 | Troubu předehřejeme na 200 °C. |
6 | Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme, přidáme nadrobno nakrájené hříbky. Smažíme 5 minut. Přesuneme hříbky na talíř. Do pánve vložíme na kolečka rozkrájený pórek a smažíme 2 minuty. Vyndáme na talíř. |
7 | Přilijeme do kastrolu vývar, víno a přidáme bobkový list a na kolečka pokrájenou mrkev. Ztlumíme teplotu a necháme 5 minut vařit. Přidáme na malé kousky rozkrájené kuře a vaříme 5 minut, kuře s mrkví vyjmeme na talíř. |
8 | Smícháme v misce kukuřičnou mouku se 4 lžícemi vývaru. Vymícháme do hladka na kaši. Vlijeme do pánve a povaříme asi 3 minuty, dokud kaše nezhoustne. Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny. |
9 | Kousky kuřete, pórku, mrkve a hříbky vložíme do pekáčku, přidáme tymián. |
10 | Těsto vyválíme na plát o tloušťce 5 milimetrů. Odkrojíme část o velikosti pekáče jako víko. Vložíme těsto do pekáče a necháme asi 1 cm okraje. Navrstvíme směs kuřecích kousků se zeleninou na těsto, přikryjeme víkem z těsta a zmáčkneme k sobě s okraji těsta uvnitř pekáče. Uprostřed těsta propíchneme, aby měla kudy unikat pára. Rozšleháme vejce a potřeme jím vrchní část těsta. Pečeme asi 40 minut, teplé krájíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.