Koláč z kuřete pro alergiky na mléko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z kuřete pro alergiky na mléko
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56212 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
140 g | Hříbky čerstvé |
80 g | Kuře |
3,5 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno bílé |
600 ml | Vývar drůbeží |
Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy [55870] | |
---|---|
70 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 špetka | Sůl |
1,5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 77,9mg |
Draslík | 455,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 3,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hříbky čerstvé, Kuře, Olej kukuřičný, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno bílé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z kuřete pro alergiky na mléko postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy [55870]: |
2 | V misce smícháme mouku (asi 5 g mouky schováme na pomoučnění válu) se solí. Postupně přidáváme máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku. |
3 | Smícháme vidličkou se studenou vodou, aby vzniklo nelepivé těsto, které dohněteme rukama. |
4 | Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, postupně dopracováváme, dokud není zcela bez bublinek a prasklinek. Zabalíme těsto do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky. |
5 | Troubu předehřejeme na 200 °C. |
6 | Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme a přidáme nadrobno nakrájené hříbky. Smažíme 5 minut. Přesuneme hříbky na talíř. Do pánve vložíme na kolečka rozkrájený pórek, smažíme 2 minuty. Vyndáme na talíř. |
7 | Přilijeme do kastrolu vývar, víno, přidáme bobkový list a na kolečka pokrájenou mrkev. Ztlumíme teplotu a necháme 5 minut vařit. Přidáme na malé kousky nakrájené kuře a vaříme 5 minut. Vyjmeme kuře s mrkví na talíř. |
8 | Smícháme v misce kukuřičnou mouku se 4 lžícemi vývaru. Vymícháme dohladka na kaši. Vlijeme do pánve, povaříme asi 3 minuty, dokud kaše nezhoustne. Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny. |
9 | Kousky kuřete, pórku, mrkve a hříbky vložíme do pekáčku, přidáme tymián. |
10 | Těsto vyválíme na plát o tloušťce 5 milimetrů. Odkrojíme část o velikosti pekáče jako víko, vložíme těsto do pekáče a necháme asi 1 cm okraje. Navrstvíme směs kuřecích kousků se zeleninou na těsto. Přikryjeme víkem z těsta a zmáčkneme k sobě s okraji těsta uvnitř pekáče. Uprostřed těsta propíchneme, aby měla kudy unikat pára. Rozšleháme vejce a potřeme jím vrchní část těsta. Pečeme asi 40 minut, ještě teplé krájíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.