Kuře podušené s cizrnou a olivami pro alergiky na lepek, mléko, vejce a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 72 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře podušené s cizrnou a olivami pro alergiky na lepek, mléko, vejce a ořechy
Celkový čas: | 72 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56215 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
425 g | Cizrna |
4 ks | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 kávová lžička | Kurkuma |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
12 ks | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
240 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Kardamom, Koriandr mletý, Kurkuma, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Kmín mletý, Kuřecí prsa, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře podušené s cizrnou a olivami pro alergiky na lepek, mléko, vejce a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vlijeme 2 lžíce oleje. Vložíme kuřecí prsa a opečeme po obou stranách, až lehce zhnědnou. Vyndáme je a odložíme stranou. |
2 | Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme nadrobno. |
3 | Zbývající olej rozpálíme, osmažíme na něm cibuli a česnek po 2 minuty, dokud nezměknou, nesmějí však zhnědnout. Přidáme kmín, kurkumu, koriandr, kardamom a vaříme ještě 1 minutu. Přidáme vývar, šťávu vymačkanou z jednoho citronu a cizrnu. |
4 | Počkáme, než směs dojde k varu. Snížíme teplotu, přikryjeme kastrol poklicí a 50 minut dusíme, aby kuře bylo měkké. 10 minut před koncem dušení přidáme do kastrolu olivy. |
5 | Osolíme, opepříme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.