Recept

Kuře podušené s cizrnou a olivami pro alergiky na lepek, mléko, vejce a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 72 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56215
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
425 g Cizrna
4 ks Kardamom
1 kávová lžička Kmín mletý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
4 ks Kuřecí prsa
2 kávová lžička Kurkuma
4 polévková lžíce Olej olivový
12 ks Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
240 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 482kJ
15% Sacharidy 54 g
19% Tuky 14 g
31% Sodík 614 mg
98% Bílkoviny 55 g

Kuře podušené s cizrnou a olivami pro alergiky na lepek, mléko, vejce a ořechy postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vlijeme 2 lžíce oleje. Vložíme kuřecí prsa a opečeme po obou stranách, až lehce zhnědnou. Vyndáme je a odložíme stranou.

2

Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme nadrobno.

3

Zbývající olej rozpálíme, osmažíme na něm cibuli a česnek po 2 minuty, dokud nezměknou, nesmějí však zhnědnout. Přidáme kmín, kurkumu, koriandr, kardamom a vaříme ještě 1 minutu. Přidáme vývar, šťávu vymačkanou z jednoho citronu a cizrnu.

4

Počkáme, než směs dojde k varu. Snížíme teplotu, přikryjeme kastrol poklicí a 50 minut dusíme, aby kuře bylo měkké. 10 minut před koncem dušení přidáme do kastrolu olivy.

5

Osolíme, opepříme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept