Kuřecí kari po thajsku pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kari po thajsku pro alergiky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56219 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Chilli paprička zelená |
2 kávová lžička | Cukr palmový |
150 g | Fazolové lusky zelené |
2,5 ks | Galgan |
4 ks | Kafirové listy |
2 polévková lžíce | Kari pasta zelená |
450 g | Kuřecí prsa |
800 ml | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
80 g | Thajská bazalka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 72,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 964,6mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Fazolové lusky zelené, Olej kukuřičný, Omáčka rybí, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Cukr palmový, Galgan, Kafirové listy, Kari pasta zelená, Kuřecí prsa, Mléko kokosové, Thajská bazalka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kari po thajsku pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Z povrchu kokosového mléka odebereme kokosovou smetanu a vlijeme do kastrolu. Mléko ponecháme stranou na později. |
2 | Do kokosové smetany vložíme kuře a přidáme 2 listy mauricijské papedy. Vaříme 10 minut na střední teplotě, dokud se kuře neprovaří. Pak kuře vyndáme na talíř. |
3 | Kokosovou smetanu dál vaříme, dokud se z ní neoddělí olej. Odložíme stranou. |
4 | Omyjeme papriky, rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví a pokrájíme je na nudličky. Vložíme do velké pánve a 3 minuty smažíme na kukuřičném oleji. Potom je odložíme stranou. |
5 | Do pánve vlijeme lžíci kokosového mléka a přidáme k němu kari pastu. Smažíme asi 1-2 minuty, dokud se neuvolní vůně. Přilijeme rybí omáčku a přidáme cukr. Promícháme. |
6 | Vlijeme zbytek kokosového mléka, zelenou chilli papričku, galgan a zelené fazolky. Promícháme a na mírném ohni provaříme 5 minut. Přidáme papriky, kuře a kokosovou smetanu. Vaříme 5 minut, dokud se kuře neprohřeje. Přidáme zbylé dva natrhané listy mauricijské papedy, podrcenou chilli papričku a listy bazalky. |
Poznámka
Jako přílohu servíruje rýži buď vařenou nebo připravenou v páře. Recept je určen pro alergiky na mléko, ořechy, lepek a vejce.