Recept

Kuřecí kari po thajsku pro alergiky

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56219
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Chilli paprička
4 ks Chilli paprička zelená
2 kávová lžička Cukr palmový
150 g Fazolové lusky zelené
2,5 ks Galgan
4 ks Kafirové listy
2 polévková lžíce Kari pasta zelená
450 g Kuřecí prsa
800 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
3 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
80 g Thajská bazalka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 500kJ
4% Sacharidy 13 g
66% Tuky 50 g
33% Sodík 657 mg
56% Bílkoviny 32 g

Kuřecí kari po thajsku pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Z povrchu kokosového mléka odebereme kokosovou smetanu a vlijeme do kastrolu. Mléko ponecháme stranou na později.

2

Do kokosové smetany vložíme kuře a přidáme 2 listy mauricijské papedy. Vaříme 10 minut na střední teplotě, dokud se kuře neprovaří. Pak kuře vyndáme na talíř.

3

Kokosovou smetanu dál vaříme, dokud se z ní neoddělí olej. Odložíme stranou.

4

Omyjeme papriky, rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví a pokrájíme je na nudličky. Vložíme do velké pánve a 3 minuty smažíme na kukuřičném oleji. Potom je odložíme stranou.

5

Do pánve vlijeme lžíci kokosového mléka a přidáme k němu kari pastu. Smažíme asi 1-2 minuty, dokud se neuvolní vůně. Přilijeme rybí omáčku a přidáme cukr. Promícháme.

6

Vlijeme zbytek kokosového mléka, zelenou chilli papričku, galgan a zelené fazolky. Promícháme a na mírném ohni provaříme 5 minut. Přidáme papriky, kuře a kokosovou smetanu. Vaříme 5 minut, dokud se kuře neprohřeje. Přidáme zbylé dva natrhané listy mauricijské papedy, podrcenou chilli papričku a listy bazalky.

Poznámka

Jako přílohu servíruje rýži buď vařenou nebo připravenou v páře. Recept je určen pro alergiky na mléko, ořechy, lepek a vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept