Jednoduchý recept

Broskvové muffiny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 56220

Ingredience

130 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
380 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
70 g Čokoláda hořká
6 ks Broskve

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 209kJ
11% Sacharidy 38 g
18% Tuky 13 g
1% Sodík 17 mg
9% Bílkoviny 5 g

Broskvové muffiny postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě necháme změknout 150 g másla, nahrubo je nastrouháme do misky a spolu s moučkovým i vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Postupně za stálého tření přidáváme vejce. Následně přisypáváme prosátou mouku s kypřicím práškem.

2

Muffinový plech nebo muffinové formičky vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Čokoládu nakrájíme na malé kostičky, které rozdělíme do šestnáctí vymazaných formiček. Do dvou třetin naplníme připraveným těstem, na povrch položíme půlku broskve.

3

Naplněné formičky vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupních pečeme 25 - 30 minut. Upečené muffiny necháme mírně vychladnout ve formičkách, vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept