Hejk s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hejk s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56221 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
500 g | Hejk |
100 g | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Brambory |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 43,4mg |
Draslík | 648,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sádlo škvařené, Sůl, Brambory mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hejk nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hejk s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Ryby zbavíme páteře i ploutví, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném sádle. |
2 | Přendáme do trouby předehřáté na 170°C, necháme dopéci. |
3 | Pečené ryby rozdělíme na talíře, navršíme na ně bylinkové máslo. Podáváme s bramborami, ozdobené sekanou petrželkou a plátky citrónu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.