Kovbojský kotlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kovbojský kotlík
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56222 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
400 g | Fazole |
100 g | Fazolové lusky |
100 g | Hrášek |
200 g | Kukuřice |
20 ml | Olej rostlinný |
100 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 779,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hrášek, Olej rostlinný, Protlak rajčatový sterilovaný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Fazolové lusky, Kukuřice, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kovbojský kotlík postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory (pokrájené na plátky) uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Poté je scedíme a do vymazaného pekáče naskládámě polovinu z nich na dno, potřeme olejem. Všechnu zeleninu smícháme dohromady, přidáme rajčatový protlak a kousky sýra, směs vysypeme do pekáče na brambory. Vše pokryjeme zbylou polovinou brambor a dáme na 30 minut péct do trouby při 200°C. |
Poznámka
Servírujeme teplé.