Recept

Tvarohový koláč z křehkého těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56223
Kategorie: Koláče

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
70 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
130 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
3 ml Citronová šťáva
140 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
2 dl Mléko polotučné
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
200 g Smetana 33% (šlehačka)
500 g Tvaroh měkký
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 671kJ
12% Sacharidy 43 g
25% Tuky 19 g
4% Sodík 85 mg
26% Bílkoviny 15 g

Tvarohový koláč z křehkého těsta postup přípravy receptu:

1

Mouko prosejeme do misky. Přisypeme cukr, sůl, vanilkový cukr, vložíme na kousky nakrájené máslo. Potom citrónovou kůru, nakonec rozklepneme vejce a rukou vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme do lednice na 30 minut.

2

Na moukou vysypaném vále rozvalíme tři čtvrtiny těsta do tvaru kulaté formy a na velikost pečicí formy. Rozválené těsto položíme na dno formy, zbylé rozválíme dlouhý pás, kterým obložíme stěny pečicí formy. Spodní těsto propícháme vidličkou.

3

Tvaroh dáme do vhodné nádoby. Přidáme vanilkový a moučkový cukr, žloutky, citrónovou šťávu. Vsypeme pudinkový prášek, mléko. Všechny suroviny dobře promícháme. Přimícháme ze smetany vyšlehaný tuhý sníh. Nakonec vyšleháme z bílků pevný sníh a zlehka přimícháme do připravené náplně.

4

Hotovou náplň přeložíme do připravené pečicí formy. Povrch srovnáme, vložíme do předehřáté trouby. Při 160 stupních pečeme 50 minut. Po vytažení z trouby, necháme mírně vychladnout ve formě. Potom okrajem uvolníme nožem a necháme vychladnou.

5

Krájíme na úhledné trojúhelníkové porce, podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.

Poznámka

Podáváme jako dobře vychlazený sladký dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept