Treska se zeleninovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska se zeleninovou salsou
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56224 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 738,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný červený, Rajčata, Řeřicha, Sůl, Treska aljašská, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska se zeleninovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme na plátky, ty ještě rozpůlíme. Rajčata krájíme na kostičky, zázvor nastrouháme. Vše smícháme, přidáme ocet, sůl, pepř a lžičku oleje. Důkladně promícháme. |
2 | Gril rozpálíme na vysokou teplotu a potřeme olejem. Rybu grilujeme 3 minuty z každé strany, v průběhu potíráme olejem, aby se kousky nepřichytily. Grilované filety rozdělíme na talíře, přidáme k nim zeleninovou salsu, ozdobíme řeřichou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.