Recept

Hejk s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56226
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

800 g Brambory vařené
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
750 g Hejk
150 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
200 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 906kJ
9% Sacharidy 34 g
67% Tuky 50 g
28% Sodík 559 mg
41% Bílkoviny 23 g

Hejk s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ryby zbavíme páteře i ploutví, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé porce. V rendlíku osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, na ni urovnáme osolené a opepřené porce hejka. Zakryjeme pergamenovým papírem a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.

2

Rybí porce opatrně vyjmeme, přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple.

3

Omáčku zahustíme moučným máslem, které smícháme z poloviny másla a hladké mouky, krátce povaříme, přidáme rajčatový protlak, citrónovou šťávu, znovu povaříme, poté odstavíme a zašleháme druhou polovinu másla.

4

Hotové porce hejka narovnáme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept