Pikantní fazole s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní fazole s rajčaty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56229 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
20 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 11,7mg |
Draslík | 540,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Fazole červené sterilované, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní fazole s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme velkou pánev, necháme rozpustit máslo a na drobno pokrájený celer i cibuli 5 minut smažíme, dokud zelenina nezměkne. Poté do pánve prolisujeme česnek, přidáme chilli koření a smažíme další minutu. |
2 | Přidáme pokrájená rajčata, fazole, vše důkladně promícháme, ochutíme solí a pepřem. Přidáme oregano, zakryjeme a pět minut podusíme. Před podáváním ještě posypeme strouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.