Fenyklový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový guláš
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56231 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Cibule |
400 g | Fazole |
700 g | Fenykl sladký - hlíza |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 1,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový guláš postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme pánev a necháme rozpustit máslo, na kterém osmahneme cibulku do zlatova. |
2 | K cibulce přidáme na kostičky pokrájený fenykl, dvě minuty smažíme, vložíme žampiony, rajčata a vývar. Vše důkladně promícháme, přimícháme fazole, ochutíme solí, pepřem a parikou. Vše za občasného míchání vaříme 20 minut. |