Recept

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cizrnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 56232
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
400 g Cizrna konzervovaná
1 ks Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
300 g Těstoviny Penne
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 347kJ
25% Sacharidy 90 g
17% Tuky 13 g
26% Sodík 516 mg
30% Bílkoviny 17 g

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cizrnou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Na pánvi rozpálíme olej a začneme smažit na drobno pokrájenou cibuli. Po třech minutách do pánve prolisujeme česnek, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a celer.

2

Po dalších pěti minutách přidáme rajčata, chilli a provensálské koření. Vše důkladně promícháme, přidáme cizrnu, víno, sůl pepř a bobkový list. Vše zakryjeme pokličkou, při občasném zamíchání dusíme za mírné teploty deset minut.

3

Na závěr přidáme omáčku k těstovinám a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept