Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cizrnou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56232 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
400 g | Cizrna konzervovaná |
1 ks | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny Penne |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 516,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 230,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cizrna konzervovaná, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Na pánvi rozpálíme olej a začneme smažit na drobno pokrájenou cibuli. Po třech minutách do pánve prolisujeme česnek, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a celer. |
2 | Po dalších pěti minutách přidáme rajčata, chilli a provensálské koření. Vše důkladně promícháme, přidáme cizrnu, víno, sůl pepř a bobkový list. Vše zakryjeme pokličkou, při občasném zamíchání dusíme za mírné teploty deset minut. |
3 | Na závěr přidáme omáčku k těstovinám a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.