Grilovaný platýs v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný platýs v alobalu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 ks | Citrony |
40 ml | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
50 ml | Omáčka olivová |
4 špetka | Oregano sušené |
450 g | Platýz - filety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 522,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Citrony, Oregano sušené, Platýz - filety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka olivová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný platýs v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Na alobal položíme filet z platýse, potřeme ho citronovou šťávou, přidáme špetku oregana a máslo. Vložíme na gril a grilujeme cca 25 minut. |
2 | Mezitím pokrájíme na plátky bagetu, na poslední minutu grilování ji přidáme k balíčkům ryby. Před podáváním potřeme bagetu omáčkou a pokapeme olejem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.