Bramborová polévka s kapustou a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s kapustou a slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5624 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
1 špetka | Majoránka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
5,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 15,8mg |
Draslík | 920,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 159,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Majoránka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s kapustou a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, zalijeme osolenou vodou a vaříme. |
2 | Kapustu nakrájíme na nudličky, osmažíme na jemně nakrájené slanině a cibuli, okořeníme a přidáme do polévky. |
3 | Potom polévku zahustíme jíškou ze sádla a mouky, kterou rozšleháme a povaříme. Nakonec přidáme česnek utřený se solí a majoránku. |
4 | Podáváme s chlebem. |