Jednoduchý recept

Kandované citrónové plátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56240

Ingredience

2 ks Citrony
240 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
1 polévková lžíce Med včelí
5,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 79 kcal
Kilojoule 331kJ
6% Sacharidy 21 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
0% Bílkoviny 0 g

Kandované citrónové plátky postup přípravy receptu:

1

Citrony důkladně omyjeme pod tekoucí teplou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku vaříme vodu s medem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Vložíme připravené citrónové plátky, zamícháme.

2

Přiklopíme poklicí, na mírném ohni za občasného míchání povaříme 40 - 45 minut. Po uvaření plátky vybereme ze sladkého nálevu a necháme je v sítu okapat. Naskládáme je na mřížku, kterou položíme na plech. Vložíme do nahřáté trouby, tu ihned vypneme. Citrónové plátky necháme v troubě celou noc vyschnout.

Poznámka

Servírujeme studené. Vysušené citrónové plátky použijeme na ozdobu moučníku, dezertu, dortu a podobně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept