Kandované citrónové plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kandované citrónové plátky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56240 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 21,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kandované citrónové plátky postup přípravy receptu:
1 | Citrony důkladně omyjeme pod tekoucí teplou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku vaříme vodu s medem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Vložíme připravené citrónové plátky, zamícháme. |
2 | Přiklopíme poklicí, na mírném ohni za občasného míchání povaříme 40 - 45 minut. Po uvaření plátky vybereme ze sladkého nálevu a necháme je v sítu okapat. Naskládáme je na mřížku, kterou položíme na plech. Vložíme do nahřáté trouby, tu ihned vypneme. Citrónové plátky necháme v troubě celou noc vyschnout. |
Poznámka
Servírujeme studené. Vysušené citrónové plátky použijeme na ozdobu moučníku, dezertu, dortu a podobně.