Platýz Duglèré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz Duglèré
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56243 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Platýz - filety |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 789,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Platýz - filety, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz Duglèré postup přípravy receptu:
1 | Filety z platýze urovnáme do kastrolu, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná pokrájená rajčata, sekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme vínem. Nádobu přikryjeme pokličkou. Povaříme 6 minut, rybí filety opatrně vyjmeme a vývar zahustíme žmolenkou, vytvořenou z másla a mouky. Chvilku povaříme a porce ryby vrátíme do omáčky, kde je necháme prohřát. Už nevaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.