Recept

Studené makrelové filety Escabecho

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56251
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Makrela - filety
50 g Mrkev kořen
150 g Olej olivový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
50 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 607kJ
3% Sacharidy 10 g
105% Tuky 79 g
17% Sodík 333 mg
44% Bílkoviny 25 g

Studené makrelové filety Escabecho postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu, cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Zasmahneme na oleji, přidáme papriku, bobkové listy, rajčatový protlak, šafrán, zalijeme vínem, vodou a 15 minut vaříme.

2

Makrelové filety narovnáme na dno pekáče, překryjeme zeleninou, zakryjeme pergamenovým papírem a 20 minut dusíme v troubě, předehřáté na 160°C.

3

Pokrm necháme vychladnout při pokojové teplotě, poté vložíme do ledničky.

4

Druhý den makrely vyjmeme a urovnáme na mísu. Bobkové listy vybereme a namočíme do červeného oleje.

5

Zeleninu promícháme, navrstvíme na porce ryby. Každou porci ozdobíme připraveným bobkovým listem.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí a odležení pokrmu v ledničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept