Studené řezy z makrely v remuládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studené řezy z makrely v remuládě
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56252 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kerblík |
200 g | Majonéza |
800 g | Makrela obecná |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 ks | Okurky |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 85,4mg |
Draslík | 270,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Kerblík, Majonéza, Ocet vinný, Okurky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Makrela obecná, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studené řezy z makrely v remuládě postup přípravy receptu:
1 | Makrely uvaříme ve slané vodě s octem a necháme vychladnout ve vývaru. |
2 | Mezitím připravíme remuládovou omáčku: najemno nasekáme okurky, kerblík, estragon, smícháme s majonézou, hořčicí a ušlehanou šlehačkou. |
3 | Studené ryby scedíme, vyjmeme z nich kosti a rozebereme je na filety. |
4 | Podáváme přelité remuládovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.