Camembert na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Camembert na grilu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56257 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
400 g | Camembert |
8 plátek | Chléb toastový |
50 g | Řeřicha |
100 g | Štěrbák zahradní |
Na omáčku | |
---|---|
250 g | Brusinky |
60 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Na obalení | |
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 348,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 829,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Řeřicha, Cukr krupice, Pomerančová kůra, Voda pitná, Česnek, Pažitka, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Camembert, Štěrbák zahradní, Brusinky, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Camembert na grilu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brusinky opláchneme, necháme okapat. Bylinky opláchneme, tymián otrháme, bylinky nasekáme, česnek prolisujeme. Ze sýra okrájíme pevnou kůru a nakrájíme ho na plátky. |
2 | Brusinky zasypeme cukrem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a přilijeme vodu. V rendlíku za častého míchání vaříme brusinkovou omáčku až do zhoustnutí. |
3 | Pažitku, petrželovou nať a tymián v míse promícháme s česnekem, olejem, pepřem. Plátky chleba obalíme ve směsi bylinek a grilujeme na grilu, který jsme rozehřáli na maximum. Když plátky chleba zezlátnou, obrátíme je a poklademe plátky sýra, obalenými ve zbylé bylinkové směsi. Grilujeme, až se sýr roztaví. Podáváme s řeřichou i štěrbákem, které jsme opláchli a osušili. |
Poznámka
Servírujeme teplé.