Treska v alobalu se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v alobalu se zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56258 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
4 ks | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 12,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v alobalu se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si všechnu zeleninu. Cibulku pokrájíme na plátky, papriku na nudličky a rajčata na kostičky. Olivy popřípadě vypeckujeme. |
2 | Rozpálíme pánev s olejem, prolisujeme do ní česnek, přidáme cibuli, papriku a oregano. Za stálého míchání pět minut smažíme, dokud všechna zelenina nezměkne. |
3 | Do pánve přidáme všechny ostatní suroviny kromě ryby, vaříme dalších tři minut za stálého míchání. Rybu zatím naporcujeme na čtyři porce, dáme do alobalu a přidáme k ní zeleninu z pánve. Zabalíme, aby nevytékala šťáva, vrátíme na pánev a dusíme dalších pět minut, aby se maso propeklo. Ihned poté podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.