Recept

Slovenská bramborová polévka s rajčaty a rýží

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 5626
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
60 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 l Protlak rajčatový
20 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
5,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 229kJ
11% Sacharidy 40 g
17% Tuky 13 g
13% Sodík 258 mg
10% Bílkoviny 6 g

Slovenská bramborová polévka s rajčaty a rýží postup přípravy receptu:

1

Do horké osolené vody dáme propláchnutou rýži, na kostky nakrájené brambory a vaříme.

2

Polévku zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme nastrouhanou cibuli, zředěný rajčatový protlak, sůl, pepř a trochu cukru. Můžeme zakapat citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept