Slovenská bramborová polévka s rajčaty a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenská bramborová polévka s rajčaty a rýží
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 5626 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 l | Protlak rajčatový |
20 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
5,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 351,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr krupice, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenská bramborová polévka s rajčaty a rýží postup přípravy receptu:
1 | Do horké osolené vody dáme propláchnutou rýži, na kostky nakrájené brambory a vaříme. |
2 | Polévku zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme nastrouhanou cibuli, zředěný rajčatový protlak, sůl, pepř a trochu cukru. Můžeme zakapat citronovou šťávou. |