Recept

Malé věnečky s ananasem a ananasovou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56263

Ingredience

Na těsto
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
0,5 špetka Sůl
7 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná
Na krém
150 g Ananas
150 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
150 g Poleva čokoládová bílá
250 g Smetana 33% (šlehačka)
300 g Tvaroh měkký

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 902kJ
6% Sacharidy 20 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 37 mg
11% Bílkoviny 6 g

Malé věnečky s ananasem a ananasovou pěnou postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Vsypeme do ní sůl, za stálého míchání přidáme máslo. Nakonec opět za stálého míchání přidáme mouku. Na mírném ohni za stálého míchání pokračujeme ve vaření až do zhoustnutí. Hmota se nesmí lepit na stěny nádoby, vytvoří jednu velkou kouli.

2

Teplé těsto dáme do studené nádoby, zpracováváme tak dlouho, aby mírně vychladlo. Do hmoty postupně vmícháme jedno vejce, vypracujeme hladké a lesklé těsto. Naplníme do cukrářského sáčků s řeznou trubičkou. Cukrářským sáčkem tvarujeme na olejem vymazaný plech malá kolečka o průměru 5 - 6 cm. Pečeme v předem nahřáté troubě při 200stupňové teplotě 20 minut. Následovně snížíme teplotu na 160°C a dopečeme dalších 10 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout, poté je rozřízneme na dvě půlky.

3

Tvaroh dáme do misky, přisypeme krupicový a vanilkový cukr, dobře promícháme. Vložíme na malé kousky nakrájený ananas, smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a zlehka ji vmícháme do tvarohové hmoty.

4

Hotovou ananasovou pěnou naplníme dolní půlku věnečku a přiklopíme horní půlkou. Povrch věnečků polijeme bílou čokoládovou polevou.

Poznámka

Servírujeme studené. Takto připravené malé věnečky jsou vhodným vánočním cukrovím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept