Pikantní věnečky z odpalovaného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní věnečky z odpalovaného těsta
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56264 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
150 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 ml | Olej slunečnicový |
0,5 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gouda 45% |
5 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
20 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr smetanový tavený 45% |
5 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 412,7mg |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 42,9mg |
Vláknina | 624,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí, Cibulka jarní, Kari koření, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Hořčice, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní věnečky z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:
1 | Do vařícího mléka v kastrůlku přisypeme sůl, vložíme nakrájené máslo, přisypeme mouku. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí hmoty. Neměla by se lepit na stěny kastrůlku, vznikne z ní koule. Kastrůlek stáhneme ze sporáku, teplou hmotu vložíme do studené misky a zpracováváme tak dlouho, aby mírně vychladla. Poté postupně přidáváme po jednom vejci, až získáme hladké a lesklé těsto. |
2 | Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček s s hladkou trubičkou. Sáčkem tvarujeme na olejem vymazaný plech věnečky o průměru 6 cm. Každý věneček posypeme nastrouhaným sýrem a posypeme sladkou mletou paprikou. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme při 200 stupních cca 20 minut. Potom snížíme teplotu na 160 stupňů a dopečeme 10 minut. Po vytažení z trouby necháme věnečky vychladnout a překrojíme je na půlky. |
3 | Vejce vložíme do vroucí vody, povaříme 10 minut natvrdo, zchladíme je studenou vodou, oloupeme, žloutky dáme do misky. Ke žloutkům přidáme kari koření, drobně nasekanou zelenou část jarní cibulky, dobře prošleháme, přidáme hořčici, sůl, nakrájené bílky a opět prošleháme. |
4 | Připravenou náplní naplníme rozpůlené věnečky a vložíme do lednice, aby náplň ztuhla. |
5 | Těsně před podáváním věnečky aranžujeme na jednotlivé talíře. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm. Každou porci ozdobíme různou zeleninou.