Jednoduchý recept

Perník ořechový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56265

Ingredience

300 g Cukr moučkový
200 g Džem rybízový
1 polévková lžíce Kakao
1 kávová lžička Koření perníkové
3 dl Mléko plnotučné
450 g Mouka polohrubá
60 g Mouka pšeničná hrubá
70 ml Olej slunečnicový
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
70 g Ořechy vlašské
13 g Perník
150 g Povidla švestková
20 g Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
24% Sacharidy 88 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 25 mg
17% Bílkoviny 10 g

Perník ořechový postup přípravy receptu:

1

Do teplého mléka v misce rozklepneme vejce, přidáme povidla, olej. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, koření, cukr, nakonec kakao, skořici a nahrubo nasekané ořechy. Hmotu dřevěnou vařečkou dobře promícháme.

2

Těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupňové teplotě pečeme 34-35 minut.

3

Upečený perník vytáhneme z trouby, necháme na plechu vychladnout. Povrch potřeme džemem, následovně polijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme ztuhnout čokoládu a perník nakrájíme na úhledné čtverce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept