Perník s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perník s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56266 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
2 kávová lžička | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
250 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
70 g | Kandované ovoce |
1 kávová lžička | Koření perníkové |
13 g | Kypřicí prášek do perníku |
250 g | Marmeláda meruňková |
3 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
270 ml | Olej slunečnicový |
250 g | Poleva čokoládová |
70 ml | Rum |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 43,4mg |
Draslík | 94,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 9,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 222,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kandované ovoce, Olej slunečnicový, Poleva čokoládová, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda meruňková, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové, Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perník s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Na malé kousky nakrájené kandované ovoce dáme do vhodné nádoby. Zalijeme rumem a necháme nejméně 60 minut namáčet. |
2 | Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem, přisypeme krupicový a vanilkový cukr. Přidáme perníkové koření, mléko, rozklepneme celé vejce. Nakonec přilijeme 2 dl oleje, všechny suroviny důkladně promícháme. Přimícháme citrónovou kůru a šťávu, přidáme kandované ovoce i s rumem a ještě jednou promícháme. |
3 | Plech vymažeme zbylým olejem, vysypeme trochou mouky a připravené těsto vlijeme na plech. Vložíme do předehřáté trouby, při 160 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut. |
4 | Po vytažení z trouby necháme perník na plechu vychladnout. Po vychladnutí povrch perníku potřeme marmeládou. Na marmeládu naneseme čokoládovou polevu, kterou necháme v lednici zatuhnout. Potom krájíme na stejné čtverce. |
Poznámka
Podáváme jako moučník. Každou porci můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.