Jednoduchý recept

Perník s kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56266
Kategorie: Perníky

Ingredience

Na těsto
2 kávová lžička Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
250 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
70 g Kandované ovoce
1 kávová lžička Koření perníkové
13 g Kypřicí prášek do perníku
250 g Marmeláda meruňková
3 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka polohrubá
270 ml Olej slunečnicový
250 g Poleva čokoládová
70 ml Rum
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 496kJ
22% Sacharidy 80 g
38% Tuky 28 g
3% Sodík 58 mg
11% Bílkoviny 6 g

Perník s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Na malé kousky nakrájené kandované ovoce dáme do vhodné nádoby. Zalijeme rumem a necháme nejméně 60 minut namáčet.

2

Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem, přisypeme krupicový a vanilkový cukr. Přidáme perníkové koření, mléko, rozklepneme celé vejce. Nakonec přilijeme 2 dl oleje, všechny suroviny důkladně promícháme. Přimícháme citrónovou kůru a šťávu, přidáme kandované ovoce i s rumem a ještě jednou promícháme.

3

Plech vymažeme zbylým olejem, vysypeme trochou mouky a připravené těsto vlijeme na plech. Vložíme do předehřáté trouby, při 160 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut.

4

Po vytažení z trouby necháme perník na plechu vychladnout. Po vychladnutí povrch perníku potřeme marmeládou. Na marmeládu naneseme čokoládovou polevu, kterou necháme v lednici zatuhnout. Potom krájíme na stejné čtverce.

Poznámka

Podáváme jako moučník. Každou porci můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept