Perníkové řezy s pomerančovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníkové řezy s pomerančovou kůrou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56268 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
200 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kakao |
1 polévková lžíce | Koření perníkové |
20 g | Kypřicí prášek do perníku |
150 g | Med včelí |
3 dl | Mléko polotučné |
450 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1,6 dl | Olej slunečnicový |
70 g | Ořechy vlašské |
3 ks | Vejce slepičí |
Na polevu | |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
200 g | Cukr moučkový |
3 ml | Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 93,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové, Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perníkové řezy s pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Do misky s prosátou moukou a kypřícím práškem přidáme vejce, cukr, perníkové koření, mléko, med, vanilkový cukr, 150 ml oleje. Elektrickým šlehačem vyšleháme hladkou hmotu, kterou rozdělíme na dva díly. |
2 | Plech vymažeme zbylým olejem, vysypeme trochou mouky. Do prvního dílu přimícháme kakao, rozmícháme a vlijeme těsto na připravený plech. Do druhého dílu těsta dáme jemně pomleté ořechy, opět promícháme a rozetřeme na povrch kakaového těsta. |
3 | Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut. Po upečení necháme perník vychladnout v plechu. |
4 | V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vsypeme cukr, nahrubo nastrouhanou citrónovou a pomerančovou kůru, vlijeme citrónovou a pomerančovou šťávu. Suroviny za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až do zahoustnutí na hladkou a hustou směs. Polijeme jí ihned vychladlý perník a necháme vychladnout v lednici. |
5 | Vychladlý perník s tuhou polevou krájíme na stejné a úhledné čtverce. |
Poznámka
Podáváme jako moučník.