Recept

Perníkové řezy s pomerančovou kůrou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56268
Kategorie: Perníky

Ingredience

Na těsto
200 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Kakao
1 polévková lžíce Koření perníkové
20 g Kypřicí prášek do perníku
150 g Med včelí
3 dl Mléko polotučné
450 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1,6 dl Olej slunečnicový
70 g Ořechy vlašské
3 ks Vejce slepičí
Na polevu
1 polévková lžíce Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
200 g Cukr moučkový
3 ml Pomerančová šťáva
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
20% Sacharidy 74 g
26% Tuky 20 g
1% Sodík 22 mg
14% Bílkoviny 8 g

Perníkové řezy s pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Do misky s prosátou moukou a kypřícím práškem přidáme vejce, cukr, perníkové koření, mléko, med, vanilkový cukr, 150 ml oleje. Elektrickým šlehačem vyšleháme hladkou hmotu, kterou rozdělíme na dva díly.

2

Plech vymažeme zbylým olejem, vysypeme trochou mouky. Do prvního dílu přimícháme kakao, rozmícháme a vlijeme těsto na připravený plech. Do druhého dílu těsta dáme jemně pomleté ořechy, opět promícháme a rozetřeme na povrch kakaového těsta.

3

Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut. Po upečení necháme perník vychladnout v plechu.

4

V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vsypeme cukr, nahrubo nastrouhanou citrónovou a pomerančovou kůru, vlijeme citrónovou a pomerančovou šťávu. Suroviny za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až do zahoustnutí na hladkou a hustou směs. Polijeme jí ihned vychladlý perník a necháme vychladnout v lednici.

5

Vychladlý perník s tuhou polevou krájíme na stejné a úhledné čtverce.

Poznámka

Podáváme jako moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept