Jednoduchý recept

Perníková bublanina s višněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56269
Kategorie: Bublaniny

Ingredience

1 kávová lžička Badyán
2 kávová lžička Citronová kůra
220 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Koření perníkové
20 g Kypřicí prášek do perníku
100 g Máslo čerstvé
200 g Med včelí
200 g Mouka polohrubá
80 ml Olej slunečnicový
150 g Ořechy vlašské
3 polévková lžíce Rum
2 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
6 ks Vejce slepičí
250 g Višně
200 g Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 209kJ
17% Sacharidy 61 g
33% Tuky 25 g
4% Sodík 88 mg
17% Bílkoviny 9 g

Perníková bublanina s višněmi postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme med, skořici, 200 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Zašleháme žloutky, rum, perníkové koření, badyán, a citrónovou kůru. Nakonec do pěny vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sodu, a pomleté ořechy. Z bílků vyšlehaný tuhý sníh nakonec zlehka vmícháme do hmoty.

2

Kulatou pečící formu vymažeme olejem, vysypeme 3 lžícemi hrubé mouky a vlijeme připravené těsto. Ve zbylé hrubé mouce obalíme vypeckované višně a naskládáme je na povrch těsta.

3

Vložíme do předehřáté trouby. Při 160 stupňové teplotě pečeme 40-45 minut. Upečenou bublaninu necháme vychladnout ve formě, posypeme povrch zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné trojúhelníky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept