Perníková bublanina s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníková bublanina s višněmi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56269 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
1 kávová lžička | Badyán |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
220 g | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Koření perníkové |
20 g | Kypřicí prášek do perníku |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Med včelí |
200 g | Mouka polohrubá |
80 ml | Olej slunečnicový |
150 g | Ořechy vlašské |
3 polévková lžíce | Rum |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
6 ks | Vejce slepičí |
250 g | Višně |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 158,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 411,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Med včelí, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Rum, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové, Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perníková bublanina s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme med, skořici, 200 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Zašleháme žloutky, rum, perníkové koření, badyán, a citrónovou kůru. Nakonec do pěny vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sodu, a pomleté ořechy. Z bílků vyšlehaný tuhý sníh nakonec zlehka vmícháme do hmoty. |
2 | Kulatou pečící formu vymažeme olejem, vysypeme 3 lžícemi hrubé mouky a vlijeme připravené těsto. Ve zbylé hrubé mouce obalíme vypeckované višně a naskládáme je na povrch těsta. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby. Při 160 stupňové teplotě pečeme 40-45 minut. Upečenou bublaninu necháme vychladnout ve formě, posypeme povrch zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné trojúhelníky. |