Recept

Zapečený kozí sýr s roketou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56275

Ingredience

20 g Olej slunečnicový
150 g Roketa
300 g Sýr kozí
300 g Vepřový bok
Na zálivku
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
0,5 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 027kJ
2% Sacharidy 6 g
60% Tuky 45 g
23% Sodík 469 mg
44% Bílkoviny 24 g

Zapečený kozí sýr s roketou postup přípravy receptu:

1

Kozí sýry podélně rozpůlíme, bůček nakrájíme na drobné kostičky, roketu opláchneme okapat.

2

Bůček vysmažíme na oleji, škvarky vyjmeme z oleje a necháme na ubrousku okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek s olejem, octem hořčicí, cukrem, solí a pepřem.

3

Na plech (vyložený pečicím papírem) vložíme půlky sýra a zapečeme v troubě předehřáté na 240°C, až sýr začne povolovat a hnědnout.

4

Na talíře rozdělíme roketu, posypeme bůčkovými škvarky, přelijeme zálivkou a na každý talíř položíme porci zapečeného sýra. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept