Zapečený kozí sýr s roketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený kozí sýr s roketou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56275 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Olej slunečnicový |
150 g | Roketa |
300 g | Sýr kozí |
300 g | Vepřový bok |
Na zálivku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
0,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 113,3mg |
Draslík | 407,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sýr kozí, Vepřový bok, Česnek, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Roketa, Hořčice Bornier - hrubozrnná, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený kozí sýr s roketou postup přípravy receptu:
1 | Kozí sýry podélně rozpůlíme, bůček nakrájíme na drobné kostičky, roketu opláchneme okapat. |
2 | Bůček vysmažíme na oleji, škvarky vyjmeme z oleje a necháme na ubrousku okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek s olejem, octem hořčicí, cukrem, solí a pepřem. |
3 | Na plech (vyložený pečicím papírem) vložíme půlky sýra a zapečeme v troubě předehřáté na 240°C, až sýr začne povolovat a hnědnout. |
4 | Na talíře rozdělíme roketu, posypeme bůčkovými škvarky, přelijeme zálivkou a na každý talíř položíme porci zapečeného sýra. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.