Medový koláč s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový koláč s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56279 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao |
150 g | Kandované ovoce |
1 kávová lžička | Koření perníkové |
13 g | Kypřicí prášek do perníku |
70 g | Marmeláda višňová |
70 g | Máslo čerstvé |
170 g | Med včelí |
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 61,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 23,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kandované ovoce, Med včelí, Ořechy vlašské, Soda jedlá, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Marmeláda višňová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové, Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medový koláč s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do rozehřátého medu v kastrůlku přidáme cukr, máslo a stálým míchání rozpustíme. Prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem dáme do misky, rozklepneme vejce, přidáme koření, sodu, na malé kousky nakrájené kandované ovoce, vypeckované a nakrájené višně a jemně nasekané ořechy. Moučnou směs dobře promícháme a spojíme s teplou medovou hmotou. |
2 | Ze směsí vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na velikost kulaté pečící formy. |
3 | Formu vyložíme pečícím papírem, rozložíme připravené těsto. Pečící formu s těstem vložíme na celou noc do lednice. Následovně vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut. |
4 | Upečený koláč necháme mírně vychladnout ve formě, povrch koláče potřeme višňovou marmeládou. Nakonec nakrájíme na úhledné trojúhelníky a podáváme. |
Poznámka
V návodu není uvedená doba na chlazení těsta na celou noc.