Jednoduchý recept

Medový koláč s kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56279
Kategorie: Koláče

Ingredience

100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Kakao
150 g Kandované ovoce
1 kávová lžička Koření perníkové
13 g Kypřicí prášek do perníku
70 g Marmeláda višňová
70 g Máslo čerstvé
170 g Med včelí
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vejce slepičí
150 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 271kJ
14% Sacharidy 50 g
11% Tuky 9 g
3% Sodík 66 mg
7% Bílkoviny 4 g

Medový koláč s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Do rozehřátého medu v kastrůlku přidáme cukr, máslo a stálým míchání rozpustíme. Prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem dáme do misky, rozklepneme vejce, přidáme koření, sodu, na malé kousky nakrájené kandované ovoce, vypeckované a nakrájené višně a jemně nasekané ořechy. Moučnou směs dobře promícháme a spojíme s teplou medovou hmotou.

2

Ze směsí vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na velikost kulaté pečící formy.

3

Formu vyložíme pečícím papírem, rozložíme připravené těsto. Pečící formu s těstem vložíme na celou noc do lednice. Následovně vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut.

4

Upečený koláč necháme mírně vychladnout ve formě, povrch koláče potřeme višňovou marmeládou. Nakonec nakrájíme na úhledné trojúhelníky a podáváme.

Poznámka

V návodu není uvedená doba na chlazení těsta na celou noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept