Telecí plátek na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plátek na šalvěji
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Broskve |
40 ml | Olej olivový |
2 ks | Pomeranče |
2 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
550 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 107,3mg |
Draslík | 883,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Pomeranče, Šalvěj čerstvá, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plátek na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso naklepeme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Plátek sýra položíme na střed telecího plátku, přidáme plátky broskve a maso přeložíme. |
2 | Zapékací mísu vymažeme olejem a maso do ní naskládáme. Vše zalijeme pomerančovou šťávou, pečeme 20 minut při teplotě 200°C. V průběhu pečení můžeme podlévat pomerančovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.