Tuňáková haše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňáková haše
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
200 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
50 g | Pažitka |
2 polévková lžíce | Provensálské koření |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 945,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kukuřice cukrová nakládaná, Pažitka, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňáková haše postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme a vaříme v osolené vodě, dokud trochu nezměknou. Kukuřici přidáme k bramborám, vše vaříme další minutu. Poté zcedíme a vrátíme do prázdného hrnce. |
2 | Brambory namačkáme, přidáme tuňáka včetně oleje, nasekanou pažitku a provensálské koření. Vše důkladně promícháme. Rozehřejeme gril, bramborovou směs na něj na cca pět minut rozložíme (dokud lehce nezhnědne). Ihned poté podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.