Zapékaný tuňák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný tuňák
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56286 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
150 g | Fazolové lusky |
1 kávová lžička | Majoránka |
200 ml | Mléko polotučné |
20 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
350 g | Těstoviny konzumní |
200 g | Tuňák v oleji |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 510,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Tuňák v oleji, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Fazolové lusky, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný tuňák postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Mezitím pokrájíme cibuli nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky. Rozpálíme pánev, pokapeme olejem a cibulku se žampiony lehce osmahneme. Po třech minutách přidáme sýr, prolisujeme do pánve česnek, brokolici i fazolky. Vše zalijeme mlékem a dochutíme solí, pepřem, majoránkou. |
2 | Směs neustále mícháme, dokud se sýr neroztaví. Nyní přidáme do pánve tuňáka. Těstoviny přesypeme do zapékací mísy a přidáme k nim směs z pánve. Vše zamícháme a dáme na deset minut zapékat do trouby na 200°C. |
Poznámka
Servírujeme teplé.