Tuňák s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s houbami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56289 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Limetka |
40 ml | Olej olivový |
300 g | Paprika mletá sladká |
25 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 60g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,4mg |
Vitamín E | 22,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Limetka, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Tuňák v oleji, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s houbami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji ji osmahneme do zlatova, následně přidáme na plátky pokrájené žampiony a smažíme další dvě minuty. |
2 | Do pánve prolisujeme česnek, přidáme kůru z limetky spolu s hořčicí, solí a pepřem. Pořádně promícháme, vsypeme na kostičky pokrájenou papriku s tuňákem. Další dvě minuty mícháme na pánvi, přidáme nasekanou pažitku a ihned můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s čerstvým pečivem, popřípadě můžeme jako přílohu zvolit rýži.