Omeleta s rajčaty a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s rajčaty a tuňákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56290 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Majonéza |
20 ml | Olej rostlinný |
30 g | Pažitka |
8 ks | Rajčata |
200 g | Tuňák v oleji |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 500,1mg |
Draslík | 666,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Majonéza, Olej rostlinný, Pažitka, Rajčata, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Omeleta s rajčaty a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Vejce ušleháme vidličkou, smícháme se solí a pepřem. Rajčata pokrájíme na kostičky, pažitku nasekáme na drobno. Pánev rozpálíme, nalijeme do ní olej. |
2 | Do pánve vložíme vejce, přidáme pažitku a rajčata, vše opékáme při vysoké teplotě cca minutu, poté teplotu snížíme. Pokračujeme v opékání, dokud vejce neztuhne. |
3 | Stranou smícháme tuňáka s majonézou a jogurtem. Vejce rozdělíme na talíře a navrch přidáme tuňákovou směs. |
Poznámka
Servírujeme teplé.