Tuňákový salát s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový salát s rýží
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56291 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Provensálské koření |
100 g | Rajčata Cherry |
200 g | Rýže loupaná |
200 g | Sýr Feta |
200 g | Tuňák v oleji |
4 ks | Vejce slepičí |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 271,3mg |
Draslík | 339,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Provensálské koření, Rajčata Cherry, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový salát s rýží postup přípravy receptu:
1 | Dle návodu na obalu připravíme rýži. Vejce uvaříme na tvrdo, rajčata rozpůlíme. Do mísy vložíme tuňáka (bez oleje) a přidáme na kostičky pokrájený sýr s spolu s nadrobno nakrájenou cibulí. |
2 | Do mísy přidáme rajčata, rýži, strouhaný zázvor, provensálské koření a vše důkladně promícháme. Na konec už jen rozdělíme na talíře, položíme na salát oloupané vejce a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.